Alles over Peppelweg voor Kika:

Wie zijn wij - Wat is Peppelweg voor KikaWaar en wanneerStichting KikaProgrammaActiviteitenVragen en meer informatie ]

Stichting Kinderen Kankervrij, of beter bekend als “Kika”, heeft als doel de genezingskans van ‘kanker’ te vergroten naar 95%. Om dit mogelijk te maken zijn er vele kostbare onderzoeken noodzakelijk.

Jaarlijks wordt er alleen in Nederland al bij 500 kinderen de diagnose ‘kanker’ vast gesteld. Op dit moment is de overlevingskans ongeveer 75%. Als we dan zeggen dat er jaarlijks 800 kinderen onder actieve behandeling zijn, betekent dat, dat bij die resterende 25% zo’n 200 kinderen het gewenste doel niet wordt bereikt.

De meest voorkomende vorm van kinderkanker is ‘Leukemie’, maar totaal zijn er meer dan 20 verschillende vormen van kinderkanker. Een behoorlijke diversiteit waar nog veel onderzoek voor nodig is om dit goed te behandelen.

Daarom is een donatie en deelname aan “Peppelweg voor Kika” zo belangrijk, laten we met z’n alle proberen mogelijk te maken dat “Een kind zich weer kind voelt”.

Wilt u uw kinderen uitleggen waarom het zo belangrijk is om Kika te steunen dan verwijzen wij u graag naar de website van Kika. Hier vindt u informatie rondom kinderkanker en Kika. Er staat zelfs een lesprogramma op voor basisscholen of om een spreekbeurt/werkstuk over Kika te maken.

Meer informatie: Kika voor kinderen